top of page

Cursuri de teoria muzicii clasice


Muzica sau arta sunetelor reprezintă un limbaj aparte, un mijloc specific de exprimare. Conceptele sale auditive însă îşi regăsesc fundamentele într-o serie de date ale ştiințelor exacte care explică fenomenul artistic. Așa cum învățarea unei limbi străine necesită însuşirea cunoştințelor de gramatică ale acesteia, la fel muzica îşi are gramatica sa, concretizată în studiul teoriei muzicale.

Care este esenţa cursului?

Este necesar să se aprofundeze principiile teoretice fundamentale ale acestei arte. Importanța cursului de teorie muzicala este incontestabilă în vederea atingerii oricărui grad de performanță muzicală (vocală sau instrumentală).​

Care sunt cele mai importante abilităţi pe care le vom avea dupa finalizarea cursului? [if !supportLineBreakNewLine] Cursul de Teoria Muzicii vă va ajuta să vă dezvoltați deprinderile auditive și cele necesare citirii unei partituri în egală măsură cu studierea fenomenului sonor sub toate aspectele lui: ritmic, melodic, armonic, polifonic, al construcţiei etc.

Cei care au urmat un curs de muzică au observat o disciplinare a lor cu toate ca arta înseamnă liberă expresie. Un non-sens s-ar spune, dar a face muzica, a crea, presupune cunoaștere, dăruire, iubire, har, toate aceste lucruri filtrate de o gândire analitică, precisă, exactă, supusă unor norme.

Cui se adresează acest curs? [if !supportLineBreakNewLine] La fel ca celelalte cursuri oferite de către House of Music, şi acest curs este unul care se adresează tinerilor interesaţi de muzică şi care îşi doresc să cunoască cât mai multe din acest domeniu.

[endif] Cu ajutorul cursului oferit de House of Music veți descoperi frumusețea și utilitatea elementelor teoretice de limbaj muzical.

http://www.house-of-music.ro/curs-de-teoria-muzicii-clasice/

dorobanti@house-of-music.ro

[endif]


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page